Θέλω να βοηθήσω και εγώ

Τι κάνουμε

Από την αρχή της ιδρύσεως της το 1998 μέχρι και το 2023, “Η αγκαλιά” έχει στηρίξει Πανελλαδικά περισσότερες από 8.000 οικογένειες συνολικά και έχουν γεννηθεί με την βοήθειά της περισσότερα από 3.050 παιδιά.

Παρεχόμενες υπηρεσίες της Αγκαλιάς:

1. Σεμινάρια επιμόρφωσης σε θέματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, προγεννητικής και περιγεννητικής ψυχολογίας, καθώς και θηλασμού.

2. Στήριξη με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, γυναικολόγο, μαιευτήρα, μαία και παιδαγωγό.

3. Πρόγραμμα Βάπτισης και Οικονομικής Αναδοχής

4. Προσφορά νυφικών, βαπτιστικών και μπομπονιέρων για Γάμους και Βαπτίσεις στις ωφελούμενες οικογένειες.

5. Πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα για τα παιδιά της Αγκαλιάς με την βοήθεια εθελοντών ιατρών.

6. Στέγαση ωφελούμενων οικογενειών

7. Διοργάνωση ημερίδων, ομιλιών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εκδρομών, θεατρικών παραστάσεων, περιπάτων και επισκέψεων σε μουσεία.

8. Πρόγραμμα "Εγκυμοσύνη & Προστασία Αγέννητου Παιδιού": Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, προγεννετικής  και περιγεννητικής ψυχολογίας, μητρικού θηλασμού, διατροφής εγκύου και άλλα θέματα που αφορούν στην έγκυο. Επίσης παρέχεται υλική στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η διάρκεια του Προγράμματος καλύπτει την περίοδο της εγκυμοσύνης. Πατήστε ΕΔΩ για το Πρόγραμμα.

9. Μηνιαίο Πρόγραμμα υλικής Στήριξης "Αγκαλιάζουμε τη Ζωή": Ενδεικτικά στο Πρόγραμμα δίδονται γάλατα, είδη πρώτης ανάγκης, πάνες, είδη βρεφικής προικός, τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό, παιχνίδια, κ.ά. στα παιδιά της Αγκαλιάς και στις οικογένειες τους. Η αίτηση για την ένταξη στο Πρόγραμμα υποβάλλεται στο Σύλλογο από την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ οι παροχές του Προγράμματος ξεκινούν από τη γέννηση του παιδιού. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 2 έτη. Πατήστε ΕΔΩ για το Πρόγραμμα.

10. Μηνιαίο Πρόγραμμα "Προσφορά Αγάπης": Στο Πρόγραμμα εντάσσονται με συγκεκριμένα κριτήρια ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα τέκνα, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Η διάρκεια είναι 1 έτος και δίδεται προτεραιότητα στις οικογένειες που είναι πολύτεκνες και μονογονεϊκές. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει υλική στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης. Πατήστε ΕΔΩ για το Πρόγραμμα.

11. Πρόγραμμα "Μεγαλώνουμε Αγκαλιά": Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αφορά σε παιδά ηλικίας 2 - 14 ετών και συμβάλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους (αθλητισμός, σκακιστικές προπονήσεις, μουσικοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική, γλυπτική, κηπουρική, ενισχυτική διδασκαλία, βιωματικές δράσεις, επισκέψεις σε μουσεία - θέατρα, κ.ά.). Επίσης πραγματοποιούνται μαθήματα λογοθεραπείας και μαθήματα ειδικού μαθησιακού. Πατήστε ΕΔΩ για το Πρόγραμμα.


Η Αγκαλιά στα 23 χρόνια λειτουργίας της:

Image title

Οι υποστηρικτές μας

Μείνετε σε επαφή

Συμπληρώστε το όνομα και το email σας και ενημερωθείτε για τα νέα,
τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και το έργο της Αγκαλιάς

19829

χρέωση 2,48 ευρώ/κλήση με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος σταθερής Τηλεφωνίας 5% - χρέωση 2,48 ευρώ/sms με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Τηλεφωνίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ

901 11 179 179

Χρέωση 3,71€/κλήση από σταθερό ΟΤΕ με το ΦΠΑ