Θέλω να βοηθήσω και εγώ

Τα παιδιά της Αγκαλιάς στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού Φιλιώ Χαϊδεμένου

Τα παιδιά της Αγκαλιάς στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού Φιλιώ Χαϊδεμένου

28 Απριλίου, 2022

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή, ξεκίνησε το project με θέμα «Μικρασία: Χθες,  Σήμερα και Πάντα». Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά της Αγκαλιάς να έρθουν σε επαφή με το θέμα μέσα από ποικίλους βιωματικούς τρόπους.  Αφετηρία του προγράμματος την Τετάρτη στις 27/04 στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού Φιλιώ Χαϊδεμένου στο Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη ζωή των Μικρασιατών πριν και μετά την καταστροφή και άρχισαν να κατανοούν έννοιες όπως προσφυγιά, μνήμη, ξεριζωμός. Στην επιστροφή στην Αγκαλιά τα παιδιά άκουσαν διαδικτυακά διηγήσεις από την ίδια τη «γιαγιά Φιλιώ». Στο τέλος απόλαυσαν γεύμα και παιχνίδι με φίλους. Το φαγητό ήταν προσφορά της Ταβέρνας Μπαϊρακτάρης.

Το project με θέμα «Μικρασία: Χθες,  Σήμερα και Πάντα», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων των παιδιών που συμμετέχουν στο κοινωνικό Πρόγραμμα της Αγκαλιάς «Μεγαλώνουμε Αγκαλιά».

Μοιράσου το:

Οι υποστηρικτές μας

Μείνετε σε επαφή

Συμπληρώστε το όνομα και το email σας και ενημερωθείτε για τα νέα,
τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και το έργο της Αγκαλιάς

19829

χρέωση 2,48 ευρώ/κλήση με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος σταθερής Τηλεφωνίας 5% - χρέωση 2,48 ευρώ/sms με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Τηλεφωνίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ

901 11 179 179

Χρέωση 3,71€/κλήση από σταθερό ΟΤΕ με το ΦΠΑ