Θέλω να βοηθήσω και εγώ

Ταυτότητα

"Στηρίζουμε τη μητέρα, αγκαλιάζουμε το παιδί!"

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τo χτύπο της καρδιάς του. 

Το Όραμά μας

“Δικαίωμα στη ζωή, και με ποιότητα, για κάθε μητέρα και παιδί”

Η Αποστολή μας

Στηρίζουμε κάθε μητέρα που βρίσκεται σε ανάγκη (οικονομική ή και κοινωνική) και επιθυμεί να φέρει στη ζωή και να μεγαλώσει το παιδί της σε σωστές συνθήκες.

Οι Αξίες μας

Οι αξίες μας ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε, λειτουργούμε και αλληλεπιδρούμε με τις ωφελούμενες οικογένειες, τους εθελοντές, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές μας. 

  • Αγάπη
  • Αξιοπρέπεια
  • Ανιδιοτέλεια
  • Σεβασμός
  • Ανθρωπιστική διάθεση
  • Εντιμότητα
  • Αλληλεγγύη
  • Συνεργασία
  • Προσανατολισμός στη βιώσιμη ανάπτυξη

Πιστοποιήσεις

Ο Σύλλογος Η Αγκαλιά είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1998, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. (Εθνικό Μητρώο με Αριθμό 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539), και Πιστοποιημένος φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην παροχή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας ΦΕΚ Τεύχος Β’ 2469/22-06-2020. Εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο ιδιωτικών Φορέων μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αριθμό 800226-0.

Σκοπός

Ο Σύλλογος με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό συμβάλει στην προστασία του παιδιού τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής του (αγέννητο παιδί), όσο και μετά τη γέννησή του, στηρίζοντάς το, ηθικά, συμβουλευτικά, εκπαιδευτικά, θεραπευτικά και υλικά, μέχρι την ηλικία των δεκατεσσάρων (14) ετών.

Συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που έχουν υποστεί εγκατάλειψη, κακοποίηση και κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό. Ο Σύλλογος παρέχει υπηρεσίες εντελώς δωρεάν και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Στόχοι

1ος Στόχος της Αγκαλιάς είναι να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας (συμβουλευτική, ψυχολογική, υλική υποστήριξη, καθώς και  ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα) εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ώστε αφενός η έγκυος να κυοφορήσει και να γεννήσει το παιδί της με ασφάλεια, υγιεινή και αξιοπρέπεια και αφετέρου το παιδί να μεγαλώνει σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον.”

2ος Στόχος της Αγκαλιάς  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, για τα δικαιώματα του παιδιού, τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα που αφορούν στα παιδιά και στους γονείς, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την πρόληψη ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, την παιδική κακοποίηση, τον μητρικό θηλασμό, το θαύμα της ζωής, το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και για γενικά κάθε θέμα που σχετίζεται και εξυπηρετεί τους σκοπούς του Συλλόγου.

Οι υποστηρικτές μας

Μείνετε σε επαφή

Συμπληρώστε το όνομα και το email σας και ενημερωθείτε για τα νέα,
τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και το έργο της Αγκαλιάς

19829

χρέωση 2,48 ευρώ/κλήση με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος σταθερής Τηλεφωνίας 5% - χρέωση 2,48 ευρώ/sms με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Τηλεφωνίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ

901 11 179 179

Χρέωση 3,71€/κλήση από σταθερό ΟΤΕ με το ΦΠΑ