Θέλω να βοηθήσω και εγώ

Τα Κοινωνικά Προγράμματα της Αγκαλιάς

Είστε έγκυος και χρειάζεστε καθοδήγηση; Βρίσκεστε σε δίλλημα αν θα φέρετε στον κόσμο το παιδί που κυοφορείτε; Το οικογενειακό σας περιβάλλον είναι αντίθετο με την κύηση και δεν υπάρχει κάποιος να σας στηρίξει; Σας έχει εγκαταλείψει ο σύντροφός σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής σας; Αντιμετωπίζετε οικονομικό πρόβλημα και δεν ξέρετε αν θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα για το παιδί που θα γεννήσετε; 

Είστε πολύτεκνος γονέας και δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε τα βασικά για τα παιδιά σας; Είστε μονογονέας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατείτε να προσφέρετε τα βασικά στα παιδά σας; 

Αν σας απασχολεί κάποιο από τα παραπάνω ζητήματα, οι άνθρωποι της κοινωνικής υπηρεσίας της Αγκαλιάς είναι διαθέσιμοι να ακούσουν το πρόβλημα που σας απασχολεί και να δώσουν τις ανάλογες κατευθύνσεις. Μπορείτε να καλείτε καθημερινά 9:00 με 17:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο τηλέφωνο 210 -8828788.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε στήριξη μπορείτε να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας, σε κάποιο από τα παρακάτω Προγράμματα:

Εγκυμοσύνη & Προστασία Αγέννητου Παιδιού
Εγκυμοσύνη & Προστασία Αγέννητου Παιδιού

Σκοπός Προγράμματος:

Σκοπός του Προγράμματος είναι η φροντίδα της εγκύου με υλική, εκπαιδευτική, συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη της, γυναίκας έγγαμης ή άγαμης που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Περιγραφή Προγράμματος:

Στο Πρόγραμμα εντάσσονται με συγκεκριμένα κριτήρια έγκυοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση και επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, προγεννετικής και περιγεννητικής ψυχολογίας, μητρικού θηλασμού, διατροφής εγκύου, διαδικασία τοκετού, περίοδος λοχείας, προσαρμογή νεογέννητου και άλλα θέματα που αφορούν στην έγκυο και την περίοδο της εγκυμοσύνης. 
Η διάρκεια του Προγράμματος καλύπτει την περίοδο της εγκυμοσύνης. Αίτηση μπορεί να κάνει η ενδιαφερόμενη οποιαδήποτε περίοδο κατά τη διάρκεια  της εγκυμοσύνης της.

Παροχές: 

Στις ωφελούμενες εγκυμονούσες του Προγράμματος, παρέχονται ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια από ειδικούς, ομάδες θεραπείας σε θέματα που αφορούν στην εγκυμοσύνη, τη μητρότητα, τον θηλασμό και γενικότερα θέματα που αφορούν μία έγκυο. Επίσης παρέχεται εξατομικευμένη υλική στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανάλογα με τις ανάγκες της ωφελούμενης. Παρέχεται επιπλέον από επιστημονικό προσωπικό της Αγκαλιάς, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στην έγκυο.

Αγκαλιάζουμε τη Ζωή
Αγκαλιάζουμε τη Ζωή

Σκοπός Προγράμματος:

Σκοπός του Προγράμματος είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των παιδιών ηλικίας 0-24 μηνών και η ηθική και συμβουλευτική υποστήριξη του γονέα.

Περιγραφή Προγράμματος:

Στο Πρόγραμμα εντάσσονται με συγκεκριμένα κριτήρια έγκυοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και βρίσκονται στο δίλημμα εάν θα κρατήσουν το παιδί ή βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και αδυνατούν να του εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αγαθά εφόσον γεννηθεί. Η αίτηση για την ένταξη στο Πρόγραμμα υποβάλλεται στο Σύλλογο από την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ οι παροχές του Προγράμματος ξεκινούν από τη γέννηση του παιδιού. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 2 έτη (0-2 ετών).

Παροχές: 

Στο Πρόγραμμα παρέχεται εξατομικευμένη στήριξη του παιδιού με την εξασφάλιση επαρκούς διατροφής και βρεφικών ειδών (Γάλατα, πάνες, είδη ατομικής υγιεινής παιδιού, παιδικά φάρμακα, ρουχισμός και υπόδηση, βρεφικός λοιπός εξοπλισμός, κούνια, πάρκο, καρότσι, καρεκλάκι φαγητού, προίκα μωρού, κ.ά.). Τα είδη δίδονται στους γονείς των παιδιών σε μηνιαία βάση για 2 συνεχόμενα έτη. Επίσης παρέχεται από επιστημονικό προσωπικό της Αγκαλιάς, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς. 

Προσφορά Αγάπης
Προσφορά Αγάπης

Σκοπός Προγράμματος:

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ηθική υποστήριξη και η κάλυψη των βασικών αναγκών σε είδος, οικογενειών με παιδιά ηλικίας 0-10 ετών.

Περιγραφή Προγράμματος:

Στο Πρόγραμμα εντάσσονται με συγκεκριμένα κριτήρια ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα τέκνα ηλικίας 0- 10 ετών, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 1 έτος και δίδεται προτεραιότητα στις οικογένειες που είναι πολύτεκνες και μονογονεϊκές. 

Παροχές:

Στο Πρόγραμμα παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής στον γονέα και υλικές παροχές (τρόφιμα, ένδυση, είδη ατομικής υγιεινής, εξοπλισμός σπιτιού, κ.ά.). Η υλική στήριξη δίδεται σε μηνιαία βάση για έναν συνεχόμενο έτος. Παρέχεται επίσης ψυχολογική υποστήριξη όπου κρίνεται απαραίτητο, ενώ τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος.

Μεγαλώνουμε Αγκαλιά
Μεγαλώνουμε Αγκαλιά

Σκοπός Προγράμματος:
Η συμβολή στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους. Προσπάθειά μας είναι να προσφέρουμε δυνατότητες ανάπτυξης, ευκαιρίες ποικίλων εμπειριών και ερεθισμάτων καθώς και ψυχαγωγία σε παιδιά, με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων και την αποφυγή της περιθωριοποίησής τους.

Περιγραφή του Προγράμματος:

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 Τομείς: την Ενισχυτική Διδασκαλία, τις Ειδικές Θεραπείες και τις Εκπαιδευτικές Δράσεις. Υλοποιείται με τη συμβολή ποικίλων επαγγελματιών δηλαδή, Ειδικών Παιδαγωγών, Λογοθεραπευτών, Εκπαιδευτικών και πολλών άλλων. Το Πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 3-14 ετών και η διάρκεια του είναι 1 έτος.

Παροχές:

Παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη στον γονέα σε θέματα διαπαιδαγώγησης. Στα παιδιά παρέχουμε ευκαιρίες μέσα από βιωματικά, εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργία σκακιστικής και θεατρικής ομάδας, μουσικοκινητικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, παραμύθι, χειροτεχνίες, ζωγραφική, πηλό, μουσική, μαγειρική, κηπουρική, Καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, πάρκα και άλλους χώρους, ελεύθερο αδόμητο παιχνίδι εσωτερικά και εξωτερικά, συμμετοχή σε ποικίλα δρώμενα. Παρέχεται επίσης ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές δημοτικού, ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές γυμνασίου, δανειστική βιβλιοθήκη (έντυπη και ακουστική) με βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παραμύθια, σχολικά βοηθήματα. Πρόσβαση στην ακουστική βιβλιοθήκη του Φάρου Τυφλών, μαθήματα εκμάθησης Η/Υ, λογοθεραπεία, ειδικό Μαθησιακό και θεραπευτική ιππασία. 

Οι υποστηρικτές μας

Μείνετε σε επαφή

Συμπληρώστε το όνομα και το email σας και ενημερωθείτε για τα νέα,
τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και το έργο της Αγκαλιάς

19829

χρέωση 2,48 ευρώ/κλήση με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος σταθερής Τηλεφωνίας 5% - χρέωση 2,48 ευρώ/sms με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Τηλεφωνίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ

901 11 179 179

Χρέωση 3,71€/κλήση από σταθερό ΟΤΕ με το ΦΠΑ