Λεωφόρος Αθηνών 84
10441 Αθήνα
Δευτέρα-Παρασκευή
9.00 - 17.00
210 8828788
info@agalia.org.gr

Από την αρχή της ιδρύσεως της το 1998 μέχρι και το 2021, “Η αγκαλιά” έχει στηρίξει Πανελλαδικά  7.800 οικογένειες συνολικά και έχουν γεννηθεί με την βοήθειά της περισσότερα από 2.950 παιδιά.

Παρεχόμενες υπηρεσίες της Αγκαλιάς:

1. Σεμινάρια επιμόρφωσης σε θέματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, προγεννητικής και περιγεννητικής ψυχολογίας, καθώς και θηλασμού.

2. Στήριξη με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, γυναικολόγο, μαιευτήρα, μαία, παιδαγωγό και νομικό.

3. Πρόγραμμα Βάπτισης και Οικονομικής Αναδοχής

4. Προσφορά νυφικών, βαπτιστικών και μπομπονιέρων για Γάμους και Βαπτίσεις στις ωφελούμενες οικογένειες.

5. Πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα για τα παιδιά της Αγκαλιάς με την βοήθεια εθελοντών ιατρών.

6. Στέγαση ωφελούμενων οικογενειών

7. Διοργάνωση ημερίδων, ομιλιών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εκδρομών, θεατρικών παραστάσεων, περιπάτων και επισκέψεων σε μουσεία.

8. Πρόγραμμα "Εγκυμοσύνη & Προστασία Αγέννητου Παιδιού": Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, προγεννετικής  και περιγεννητικής ψυχολογίας, μητρικού θηλασμού, διατροφής εγκύου και άλλα θέματα που αφορούν στην έγκυο. Επίσης παρέχεται υλική στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η διάρκεια του Προγράμματος καλύπτει την περίοδο της εγκυμοσύνης.

9. Μηνιαίο Πρόγραμμα υλικής Στήριξης "Αγκαλιάζουμε τη Ζωή": Ενδεικτικά στο Πρόγραμμα δίδονται γάλατα, είδη πρώτης ανάγκης, πάνες, είδη βρεφικής προικός, τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό, παιχνίδια, κ.ά. στα παιδιά της Αγκαλιάς και στις οικογένειες τους. Η αίτηση για την ένταξη στο Πρόγραμμα υποβάλλεται στο Σύλλογο από την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ οι παροχές του Προγράμματος ξεκινούν από τη γέννηση του παιδιού. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 2 έτη. 

10. Μηνιαίο Πρόγραμμα "Προσφορά Αγάπης": Στο Πρόγραμμα εντάσσονται με συγκεκριμένα κριτήρια ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα τέκνα, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Η διάρκεια είναι 1 έτος και δίδεται προτεραιότητα στις οικογένειες που είναι πολύτεκνες και μονογονεϊκές. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει υλική στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης.

11. Πρόγραμμα "Μεγαλώνουμε Αγκαλιά": Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αφορά σε παιδά ηλικίας 2 - 14 ετών και συμβάλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους (αθλητισμός, σκακιστικές προπονήσεις, μουσικοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική, γλυπτική, κηπουρική, ενισχυτική διδασκαλία, βιωματικές δράσεις, επισκέψεις σε μουσεία - θέατρα, κ.ά.). Επίσης πραγματοποιούνται μαθήματα λογοθεραπείας και μαθήματα ειδικού μαθησιακού.


Η Αγκαλιά στα 23 χρόνια λειτουργίας της:

Image title

Οι Χορηγοί μας