Λεωφόρος Αθηνών 84
10441 Αθήνα
Δευτέρα-Παρασκευή
9.00 - 17.00
210 8828788
info@agalia.org.gr

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος "Η Αγκαλιά" είναι Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), Ο Σύλλογος Η Αγκαλιά είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. (Εθνικό Μητρώο με Αριθμό 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539), και Πιστοποιημένος φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην παροχή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας ΦΕΚ Τεύχος Β’ 2469/22-06-2020. Η Αγκαλιά ιδρύθηκε για εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο "το χτύπο της καρδιάς του". Κάτω από τη διακριτική συμπαράσταση της, μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί περισσότερα από 2.950 παιδιά.
Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Η Αγκαλιά ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1998.
1ος Στόχος της Αγκαλιάς είναι να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας, εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ώστε το παιδί να μεγαλώνει σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα. 2ος Στόχος της Αγκαλιάς είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα δικαιώματα του παιδιού, τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα που αφορούν στα παιδιά και στους γονείς, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την πρόληψη ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, την παιδική κακοποίηση, τον μητρικό θηλασμό, το θαύμα της ζωής, το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και για γενικά κάθε θέμα που σχετίζεται και εξυπηρετεί τους σκοπούς του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό συμβάλει στην προστασία του παιδιού τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής του (αγέννητο παιδί), όσο και μετά τη γέννησή του, στηρίζοντάς το, ηθικά, ψυχολογικά, συμβουλευτικά, εκπαιδευτικά, θεραπευτικά και υλικά, μέχρι την ηλικία των δεκατεσσάρων (14) ετών. Συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που έχουν υποστεί εγκατάλειψη, κακοποίηση και κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό. Ο Σύλλογος παρέχει υπηρεσίες εντελώς δωρεάν και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα.
Η Αγκαλιά έχει έδρα στην Αθήνα, όμως η δράση της είναι Πανελλαδική. Οι υπηρεσίες του Συλλόγου προσφέρονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Συλλόγου προσφέρονται εντελώς δωρεάν στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Ο Σύλλογος παρέχει: 1. Σεμινάρια επιμόρφωσης σε θέματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, προγεννητικής και περιγεννητικής ψυχολογίας, καθώς και θηλασμού. 2. Στήριξη με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, γυναικολόγο, μαιευτήρα, μαία, παιδαγωγό και νομικό. 3. Πρόγραμμα Βάπτισης και Οικονομικής Αναδοχής 4. Προσφορά νυφικών, βαπτιστικών και μπομπονιέρων για Γάμους και Βαπτίσεις στις ωφελούμενες οικογένειες. 5. Πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα για τα παιδιά της Αγκαλιάς με την βοήθεια εθελοντών ιατρών. 6. Στέγαση ωφελούμενων οικογενειών 7. Διοργάνωση ημερίδων, ομιλιών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εκδρομών, θεατρικών παραστάσεων, περιπάτων και επισκέψεων σε μουσεία. 8. Πρόγραμμα "Εγκυμοσύνη & Προστασία Αγέννητου Παιδιού": Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, προγεννετικής και περιγεννητικής ψυχολογίας, μητρικού θηλασμού, διατροφής εγκύου και άλλα θέματα που αφορούν στην έγκυο. Επίσης παρέχεται υλική στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η διάρκεια του Προγράμματος καλύπτει την περίοδο της εγκυμοσύνης. 9. Μηνιαίο Πρόγραμμα υλικής Στήριξης "Αγκαλιάζουμε τη Ζωή": (γάλατα, είδη πρώτης ανάγκης, πάνες, είδη βρεφικής προικός, τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό, παιχνίδια, κ.ά.) στα παιδιά της Αγκαλιάς και στις οικογένειες τους. Η αίτηση για την ένταξη στο Πρόγραμμα υποβάλλεται στο Σύλλογο από την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ οι παροχές του Προγράμματος ξεκινούν από τη γέννηση του παιδιού. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 2 έτη. 10. Μηνιαίο Πρόγραμμα "Προσφορά Αγάπης": Στο Πρόγραμμα εντάσσονται με συγκεκριμένα κριτήρια ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα τέκνα, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 1 έτος και δίδεται προτεραιότητα στις οικογένειες που είναι πολύτεκνες και μονογονεϊκές. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει υλική στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης. 11. Πρόγραμμα "Μεγαλώνουμε Αγκαλιά": Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αφορά σε παιδά ηλικίας 2 - 14 ετών και συμβάλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους (αθλητισμός, σκακιστικές προπονήσεις, μουσικοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική, γλυπτική, κηπουρική, ενισχυτική διδασκαλία, βιωματικές δράσεις, επισκέψεις σε μουσεία - θέατρα, κ.ά.)
Η Αγκαλιά λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8:00 με 17:00 στην Αθήνα, Λεωφόρο Αθηνών 84.
Η ομαλή λειτουργία και η επιτυχή δράση της Αγκαλιάς εξαρτάται απόλυτα από την επαγγελματική αρτιότητα των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν. Η επιλογή του έμμισθου προσωπικού γίνεται με γνώμονα το ήθος, την ακαδημαϊκή κατάρτιση, την επαγγελματική εμπειρία και την ικανότητα του κάθε εργαζόμενου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύνθετες προκλήσεις του συνεχώς μεταβαλλόμενου κοινωνικού περιβάλλοντος της εποχής μας. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της δραστηριότητας της Αγκαλιάς υποστηρίζεται σημαντικά από την εθελοντική εργασία.
Όχι, "Η Αγκαλιά" δεν έχει λάβει καμία κρατική χρηματοδότηση από την αρχή της ιδρύσεώς της.
Ναι. Ο Σύλλογος "Η Αγκαλιά", δέχεται χορηγίες, οι οποίες μπορούν να είναι είτε χρηματικές, είτε προϊοντικές.
Τα έσοδα της Αγκαλιάς προέρχονται κυρίως από δωρεές ιδιωτών, από οικονομικές χορηγίες εταιρειών, από παζάρια και εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος.
Για να γίνει κάποιος εθελοντής της Αγκαλιάς πρέπει καταρχάς να έχει όρεξη να προσφέρει με ανιδιοτέλεια στον πάσχοντα συνάνθρωπο και να έχει συμπληρώσει το 16 έτος της ηλικίας του. Η τυπική διαδικασία είναι η συμπλήρωση φόρμας εθελοντή, προκειμένου να εκδηλώσει την επιθυμία του ένταξης στην ομάδα εθελοντισμού. Η συμπλήρωση της φόρμας μπορεί να γίνει είτε απευθείας στα Γραφεία του Συλλόγου, είτε μέσω της ιστοσελίδας ηλεκτρονικά.
Η Αγκαλιά στηρίζει τις προστατευόμενες οικογένειες με την προσφορά των απαραίτητων αγαθών καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες. Ιδιαίτερα για το παιδί εξασφαλίζει γάλα, κρέμες, πάνες, ρούχα, παπούτσια, άλλα βρεφικά είδη και τρόφιμα για όλη την οικογένεια. Καλύπτει οικονομικά, όταν χρειάζεται, το ενοίκιο, το ρεύμα, το νερό και έκτακτες ανάγκες σε θέματα υγείας, εφόσον δεν καλύπτονται από ασφαλιστικό φορέα (εμβόλια, μικροβιολογικές εξετάσεις, φάρμακα, υπέρηχοι κλπ). Ακόμα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής τους προσφέρονται μηνιαίως 100 ευρώ για να καλύψουν άλλες ανάγκες.
Ο Σύλλογος "Η Αγκαλιά" δεν ασχολείται με την υιοθεσία. Οι γυναίκες που απευθύνονται στην Αγκαλιά θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους στον κόσμο και να τα μεγαλώσουν οι ίδιες όσο καλύτερα μπορούν. Αυτός είναι και ο λόγος που στρέφονται σ' εμάς για βοήθεια. Ο αρμόδιος κρατικός φορέας που θα μπορούσαν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι για υιοθεσία είναι το Κέντρο Βρεφών Μητέρα.
Βεβαίως υπάρχει Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής με το οποίο όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει μηνιαίως 100,00 ευρώ σε οικογένειες της Αγκαλιάς για την επιπλέον στήριξη των παιδιών τους. Το Πρόγραμμα της Οικονομικής Αναδοχής υπάρχει αρκετά χρόνια και έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα πολλές οικογένειες να καλύπτουν ορισμένες έκτακτες τους ανάγκες.
Υπάρχει η δυνατότητα μέσω του Προγράμματος Αναδοχής (Βάπτισης) του Συλλόγου, κάποιος να βαπτίσει ένα από τα προστατευόμενα παιδιά μας. Ο υποψήφιος ανάδοχος πρέπει να συμπληρώσει, μετά από συνάντηση, μια αίτηση στην κοινωνική υπηρεσία, που αναγράφει τα στοιχεία του και την προτίμηση για το φύλο του παιδιού, που επιθυμεί να βαπτίσει. Η αίτηση φυλάσσεται στα αρχεία της κοινωνικής υπηρεσίας και όταν κάποια από τις προστατευόμενες μητέρες μας ζητήσει ανάδοχο για το παιδί της, οι κοινωνικοί λειτουργοί φέρνουν σε επαφή τους υποψηφίους αναδόχους με την οικογένεια, για να γίνει μια πρώτη γνωριμία. Από εκεί και πέρα αποφασίζουν τα ενδιαφερόμενα μέρη αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η αναδοχή και προχωρούν μόνοι στη διαδικασία της Βάπτισης.Φυσικά ο Σύλλογος προσπαθεί να τους ενισχύσει όσο περισσότερο γίνεται, με την παροχή μπομπονιέρων, προσκλητηρίων και βαπτιστικών ειδών.
Οι Χορηγοί μας