Λεωφόρος Αθηνών 84
10441 Αθήνα
Δευτέρα-Παρασκευή
9.00 - 17.00
210 8828788
info@agalia.org.gr

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος "Η Αγκαλιά" είναι Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με αριθμό 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Εδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/ 0539). Η Αγκαλιά ιδρύθηκε για εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο "το χτύπο της καρδιάς του". Κάτω από τη διακριτική συμπαράσταση της, μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί περισσότερα από 2.000 παιδιά.
Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1998.
Η Αγκαλιά με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό, προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του, και μετά τον τοκετό, στηρίζοντας τους γονείς ηθικά και υλικά. Στόχος είναι να παρέχει εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ώστε το παιδί να μεγαλώνει σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα. Στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία. Επιπλέον συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, με σεμινάρια, ομιλίες, ημερίδες, διανομή εντύπων, χρήση κοινωνικών δικτύων και την ιστοσελίδα www.agalia.org.gr, πάνω σε θέματα όπως: η εγκυμοσύνη, η μητρότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δημογραφικό.
Η Αγκαλιά έχει έδρα στην Αθήνα, όμως η δράση της είναι Πανελλαδική. Οι υπηρεσίες του Συλλόγου προσφέρονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Συλλόγου προσφέρονται εντελώς δωρεάν στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Ο Σύλλογος παρέχει: 1. Σεμινάρια επιμόρφωσης σε θέματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, προγεννητικής και περιγεννητικής ψυχολογίας, καθώς και θηλασμού. 2. Στήριξη με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, γυναικολόγο, μαιευτήρα, μαία, παιδαγωγό και νομικό. 3. Διοργάνωση ημερίδων, ομιλιών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εκδρομών, θεατρικών παραστάσεων, περιπάτων και επισκέψεων σε μουσεία. 4. Πρόγραμμα Βάπτισης και Οικονομικής Αναδοχής. 5. Προσφορά νυφικών, βαφτιστικών και μπομπονιέρων για Γάμους και Βαπτίσεις. 6. Μηνιαία προγράμματα υλικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά της Αγκαλιάς και στις οικογένειές τους (τρόφιμα, γάλατα, βρεφικά γάλατα, πάνες, είδη βρεφανάπτυξης, προίκα μωρού, παιχνίδια, ρουχισμό, υπόδηση, έπιπλα, οικονομική ενίσχυση, κ.α.)
Η Αγκαλιά λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:00 με 17:00 στην Αθήνα, Λεωφόρο Αθηνών 84.
Η ομαλή λειτουργία και η επιτυχή δράση της Αγκαλιάς εξαρτάται απόλυτα από την επαγγελματική αρτιότητα των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν. Η επιλογή του έμμισθου προσωπικού γίνεται με γνώμονα το ήθος, την ακαδημαϊκή κατάρτιση, την επαγγελματική εμπειρία και την ικανότητα του κάθε εργαζόμενου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύνθετες προκλήσεις του συνεχώς μεταβαλλόμενου κοινωνικού περιβάλλοντος της εποχής μας. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της δραστηριότητας της Αγκαλιάς υποστηρίζεται σημαντικά από την εθελοντική εργασία.
Όχι, "Η Αγκαλιά" δεν έχει λάβει καμία κρατική χρηματοδότηση από την αρχή της ιδρύσεώς της.
Ναι. Ο Σύλλογος "Η Αγκαλιά", δέχεται χορηγίες, οι οποίες μπορούν να είναι είτε χρηματικές, είτε προϊοντικές.
Τα έσοδα της Αγκαλιάς προέρχονται κυρίως από δωρεές ιδιωτών, από οικονομικές χορηγίες εταιρειών, από παζάρια και εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος.
Για να γίνει κάποιος εθελοντής της Αγκαλιάς πρέπει καταρχάς να έχει όρεξη να προσφέρει με ανιδιοτέλεια στον πάσχοντα συνάνθρωπο και να έχει συμπληρώσει το 16 έτος της ηλικίας του. Η τυπική διαδικασία είναι η συμπλήρωση φόρμας εθελοντή, προκειμένου να εκδηλώσει την επιθυμία του ένταξης στην ομάδα εθελοντισμού. Η συμπλήρωση της φόρμας μπορεί να γίνει είτε απευθείας στα Γραφεία του Συλλόγου, είτε μέσω της ιστοσελίδας ηλεκτρονικά.
Η Αγκαλιά στηρίζει τις προστατευόμενες οικογένειες με την προσφορά των απαραίτητων αγαθών καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες. Ιδιαίτερα για το παιδί εξασφαλίζει γάλα, κρέμες, πάνες, ρούχα, παπούτσια, άλλα βρεφικά είδη και τρόφιμα για όλη την οικογένεια. Καλύπτει οικονομικά, όταν χρειάζεται, το ενοίκιο, το ρεύμα, το νερό και έκτακτες ανάγκες σε θέματα υγείας, εφόσον δεν καλύπτονται από ασφαλιστικό φορέα (εμβόλια, μικροβιολογικές εξετάσεις, φάρμακα, υπέρηχοι κλπ). Ακόμα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής τους προσφέρονται μηνιαίως 100 ευρώ για να καλύψουν άλλες ανάγκες.
Ο Σύλλογος "Η Αγκαλιά" δεν ασχολείται με την υιοθεσία. Οι γυναίκες που απευθύνονται στην Αγκαλιά θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους στον κόσμο και να τα μεγαλώσουν οι ίδιες όσο καλύτερα μπορούν. Αυτός είναι και ο λόγος που στρέφονται σ' εμάς για βοήθεια. Ο αρμόδιος κρατικός φορέας που θα μπορούσαν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι για υιοθεσία είναι το Κέντρο Βρεφών Μητέρα.
Βεβαίως υπάρχει Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής με το οποίο όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει μηνιαίως 100,00 ευρώ σε μία οικογένεια για την επιπλέον στήριξη του παιδιού. Το Πρόγραμμα της Οικονομικής Αναδοχής υπάρχει αρκετά χρόνια και έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα πολλές οικογένειες να καλύπτουν ορισμένες βιοποριστικές τους ανάγκες.
Υπάρχει η δυνατότητα μέσω του Προγράμματος Αναδοχής (Βάπτισης) του Συλλόγου, κάποιος να βαπτίσει ένα από τα προστατευόμενα παιδιά μας. Ο υποψήφιος ανάδοχος πρέπει να συμπληρώσει, μετά από συνάντηση, μια αίτηση στην κοινωνική υπηρεσία, που αναγράφει τα στοιχεία του και την προτίμηση για το φύλο του παιδιού, που επιθυμεί να βαπτίσει. Η αίτηση φυλάσσεται στα αρχεία της κοινωνικής υπηρεσίας και όταν κάποια από τις προστατευόμενες μητέρες μας ζητήσει ανάδοχο για το παιδί της, οι κοινωνικοί λειτουργοί φέρνουν σε επαφή τους υποψηφίους αναδόχους με την οικογένεια, για να γίνει μια πρώτη γνωριμία. Από εκεί και πέρα αποφασίζουν τα ενδιαφερόμενα μέρη αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η αναδοχή και προχωρούν μόνοι στη διαδικασία της Βάπτισης.Φυσικά ο Σύλλογος προσπαθεί να τους ενισχύσει όσο περισσότερο γίνεται, με την παροχή μπομπονιέρων, προσκλητηρίων και βαπτιστικών ειδών.
Οι Χορηγοί μας