Λεωφόρος Αθηνών 84
10441 Αθήνα
Δευτέρα-Παρασκευή
9.00 - 17.00
210 8828788
info@agalia.org.gr

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Η ΑΓΚΑΛΙΑ λόγω των πολλών υποχρεώσεων και απαιτήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, χρειάζεται απαραίτητα τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθεια του εθελοντισμού. Οι εθελοντές έρχονται καθημερινά να μας θυμίσουν πως η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί ακόμα και να μας ενισχύσουν, ηθικά και πρακτικά, με τη συμβολή τους, στην συνέχιση του κοινωνικού έργου μας. 

Οι εθελοντές μας συνεισφέρουν σημαντική στήριξη στις οικογένειες της Αγκαλιάς και μας βοηθούν με την παρουσία τους, μια παρουσία αγάπης προς τον άνθρωπο, σε διάφορους τομείς:


Εθελοντές Ειδικοί Επιστήμονες

Η στήριξη που παρέχεται στις έγκυες μητέρες και στα παιδιά της Αγκαλιάς πραγματοποιείται με άψογη συνεργασία των στελεχών μας με τους Εθελοντές Ειδικούς Επιστήμονες. Οι Μαιευτήρες - Γυναικολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης των μητερών. Οι ψυχολόγοι, Παιδοψυχολόγοι, Μαίες, Παιδαγωγοί, Δικηγόροι και Συμβολαιογράφοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στις μητέρες και τα παιδιά μας. Επίσης Καθηγητές Πανεπιστημίων όπως Κοινωνιολόγοι, Ιατροί κ.α., βοηθούν στην επιμέλεια επιστημονικών εκδόσεων και στη διερεύνηση κοινωνικών φαινομένων και στη σύνταξη επιστημονικών μελετών. 


Εθελοντές Εκδηλώσεων

Οι Εθελοντές Εκδηλώσεων συνεισφέρουν στη διοργάνωση και προετοιμασία των εκδηλώσεων της Αγκαλιάς, όπως τα Παζάρια Αγάπης των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Συμβάλλουν στην καλή διοργάνωση των εκδηλώσεων με την μεταφορά των προϊόντων, τη διακόσμηση του χώρου και φροντίζουν με την προσωπική τους παρουσία στην αξιοπρεπεί εικόνα του Συλλόγου. Η Αγκαλιά, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει έσοδα για τις προστατευόμενες οικογένειες, αλλά και να προωθήσει το κοινωνικό της έργο, διοργανώνει ή συμμετέχει σε διάφορες δράσεις όπως Εκθέσεις, Δωροεκθέσεις, Εντυποδιανομές, Μουσικές Εκδηλώσεις, Θεατρικές παραστάσεις, Εκδηλώσεις χορού, Γιορτές για τα παιδιά της Αγκαλιάς, Συνεστιάσεις, Εκπαιδευτικές εκδρομές για τα παιδιά της Αγκαλιάς, Εκδηλώσεις με διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά, ημερίδες, ομιλίες, κ.α., με απαραίτητη τη συμμετοχή εθελοντών


Εθελοντές Αποθήκης

Η φροντίδα και η λειτουργική τακτοποίηση των αποθηκών μας, συμβάλλει στην καλή και εύρυθμη λειτουργία της "Αγκαλιάς". Η ανά δεκαπενθήμερο προσφορά υλικής βοήθειας στις εξυπηρετούμενες οικογένειες προϋποθέτει την κατάλληλη προετοιμασία των διαφόρων ειδών. Οι εθελοντές αποθήκης σε συνεργασία με το προσωπικό μας, τακτοποιούν τις προσφορές προϊόντων των χορηγών μας, ρουχισμό και τα άλλα είδη κατά κατηγορία και συσκευάζουν τα προϊόντα για την παράδοση τους στις οικογένειες μας. Καθώς οι ανάγκες των οικογενειών μας συνεχώς αυξάνονται, η εθελοντική προσφορά στον τομέα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική. 


Εθελοντές Κοινωνικής Υπηρεσίας

Οι εθελοντές της κοινωνικής υπηρεσίας αναλαμβάνουν τη στήριξη των οικογενειών εκείνων που χρήζουν περισσότερης προσοχής και φροντίδας. Οι εθελοντές της κοινωνικής υπηρεσίας βρίσκονται σε άμεση και διαρκή συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Συλλόγου, λόγω του ιδιαίτερου ευαίσθητου τομέα της προσφοράς τους. 


Εθελοντές Διαφόρων Ειδικοτήτων 

Η γραμματειακή υποστήριξη της "Αγκαλιάς" επιτελείται με την θετική συμμετοχή των φίλων εθελοντών. Ανάλογα με την ειδικότητά, τη θέληση του κάθε εθελοντή, βρίσκεται ο αντίστοιχος τομέας δραστηριοποίησής του, για να προχωρά απρόσκοπτα "Η Αγκαλιά" στην επιτέλεση του κοινωνικού της έργου.


*Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται σεμινάρια γενικού εθελοντισμού, καθώς και άλλα ειδικευμένα σεμινάρια ανάλογα με την εθελοντική απσχόληση που επιθυμεί ο κάθε υποψήφιος εθελοντής.


Θέλετε και εσείς να στηρίξετε τα Παιδιά της Αγκαλιάς;

Θα μας δώσετε μεγάλη χαρά, αν επικοινωνήσετε

με το τηλεφωνικό μας κέντρο, στο 210 8828788 ή

συμπληρώσετε την ηλεκτρονική μας αίτηση ΕΔΩ

Οι Χορηγοί μας