Ο Σύλλογος "Η Αγκαλιά" στο πλαίσιο της κοινωνικής ανάπτυξης  των παιδιών του και του προγράμματος «Προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών για μια καλύτερη ζωή. Μεγαλώνουμε Αγκαλιά!», προχώρησε σε συμφωνία με το Σύλλογο Peristeri Volley, προκειμένου τα παιδιά να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ψυχοκινητικής αγωγής «Συναισθάνομαι Παίζοντας». Ο Σύλλογος Peristeri Volley, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Αγκαλιάς για τη συμμετοχή παιδιών της, ηλικίας 2 έως 5 ετών στο πρόγραμμα ψυχοκινητικής αγωγής, προσφέροντας στα παιδιά δωρεάν μαθήματα κάθε Παρασκευή. Το πρώτο μάθημα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 03/02, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και ενθουσιασμό στα παιδιά της Αγκαλιάς.

Το Πρόγραμμα «Συναισθάνομαι Παίζοντας», είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών με τη συνοδεία ενήλικα. Στο Πρόγραμμα τα παιδιά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και υποδύονται ρόλους μέσα από πρωτότυπες δεξιότητες και παιχνίδια που μεγιστοποιούν την αλληλεπίδραση με την ομάδα. Τα παιδιά δραστηριοποιούνται σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες και μαθαίνουν τη δύναμη του συνόλου, ενισχύοντας την κοινωνικότητα τους, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργατικότητα και την εμπιστοσύνη. Καλλιεργούν τη σκέψη, την αντίληψη και την παρατήρηση.

Η συμμετοχή παιδιών της Αγκαλιάς σε πρόγραμμα ψυχοκινητικής αγωγής, αποτελεί μία εκ των δράσεων  του προγράμματος της Αγκαλιάς «Προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών για μια καλύτερη ζωή. Μεγαλώνουμε Αγκαλιά!».   

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από το μάθημα των παιδιών