Ο Σύλλογος «Η Αγκαλιά» ενημερώθηκε  από φίλους του Συλλόγου ότι σε διάφορες περιοχές του Ν. Αττικής, έχουν διαπιστωθεί κρούσματα αντιποίησης του ονόματός του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία καλεί τηλεφωνικά στα Φιλόπτωχα των Ιερών Ναών Αττικής και εμφανιζόμενη  άλλοτε ως νόμιμη εκπρόσωπος και άλλοτε ως Κοινωνική Λειτουργός της Αγκαλιάς, ζητά χρήματα, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά κάποια προστατευόμενη οικογένεια του Συλλόγου. Δυστυχώς μετά από διερεύνηση της καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι έχουν εξαπατηθεί ήδη επτά Φιλόπτωχα, δίνοντας χρήματα σε άντρα συνεργό της, ο οποίος εμφανίζεται μετά το τηλεφώνημα ως μέλος της δήθεν προστατευόμενης οικογένειας και εισπράττει τα χρήματα.

Ο Σύλλογος «Η Αγκαλιά» διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή του στο συγκεκριμένο περιστατικό και τονίζει ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα Γραφεία μας και στις επίσημες εκδηλώσεις της Αγκαλιάς. Για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο και τα στοιχεία της Αγκαλιάς

Για την υπόθεση αυτή έχει ενημερωθεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Ασφάλεια Αττικής, ώστε να εντοπισθούν οι επιτήδειοι και να αποκατασταθεί το όνομα και η φήμη του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογος «Η Αγκαλιά» παρακαλεί οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά, να  επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με το Σύλλογό μας.