Η Αγκαλιά συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία και τη δραστηριότητά της, με μέλημα της την ασφάλεια των εργαζομένων της και των οικογενειών που στηρίζει.

Η Αγκαλιά αντιλαμβάνεται πλήρως τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την εξάπλωση του SARS-CoV-2 (Κορωνοϊού) και λαμβάνει κάθε προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσει ότι το Σπίτι της Αγκαλιάς αποτελεί ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον, συμβάλλοντας με υπευθυνότητα στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου αυτού ιού.

Η Αγκαλιά έχει προσαρμόσει τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματά Στήριξης της, προκειμένου  οι εξυπηρετούμενοι της Αγκαλιάς, οι έγκυες, τα παιδιά και οι γονείς, να συνεχίσουν με ασφάλεια να λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες όπου αυτό είναι εφικτό, παρέχονται εκπαιδευτικά σεμινάρια εξ αποστάσεως, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, ενώ οι υλικές παροχές, προς αποφυγή των μετακινήσεων, θα παραδίδονται κατ ‘οίκον. Σύμφωνα και με τις οδηγίες των Αρμόδιων Αρχών έχουν ανασταλεί όλες οι εκδηλώσεις, ομιλίες και οι εκπαιδευτικές δράσεις εντός και εκτός του Συλλόγου.    

Στην Αγκαλιά μεταφέρουμε τις περισσότερες διοικητικές εργασίες στο διαδικτυακό περιβάλλον, εφαρμόζοντας τη μέθοδο της εργασίας εξ αποστάσεως, με εξαίρεση τους εργαζόμενους εκείνους που το αντικείμενο της εργασίας τους απαιτεί φυσική παρουσία. Στις θέσεις αυτές έχουμε μειώσει τις παρουσίες στις απολύτως απαραίτητες, εκ περιτροπής, και πάντα λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τον κίνδυνο για όλους, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας, η «Αγκαλιά» με υπευθυνότητα προσπαθεί να ανταποκριθεί στο φιλανθρωπικό σκοπό της και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μη λείψει κανένα είδος πρώτης ανάγκης και να μην περιοριστεί καμία υπηρεσία υποστήριξης, στις εγκύους, στα παιδιά και στους γονείς τους που είναι ενταγμένοι στα Προγράμματα Στήριξης της Αγκαλιάς.

Συνεχίζουμε το κοινωνικό μας έργο, με υπευθυνότητα, συνέπεια και ασφάλεια.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αγκαλιά καθημερινά 08:00 – 17:00 καλώντας στο τηλεφωνικό μας κέντρο 210 8828788 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@agalia.org.gr.