Δύο μήνες κλείνει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Αγκαλιάς, με τις υπηρεσίες υποστήριξης στους ωφελούμενούς της να συνεχίζονται αμείωτα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα παιδιά της Αγκαλιάς έχουν "συνδεθεί" με την ομάδα εθελοντών και ειδικών για την κάλυψη μαθησιακών αναγκών και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι συνεδρίες παρέμβασης στη λογοθεραπεία σε τέσσερα παιδιά, οι συνεδρίες ειδικού μαθησιακού προγράμματος σε έξι παιδιά, η ενισχυτική διδασκαλία σε έξι μαθητές Δημοτικού και η ενισχυτική διδασκαλία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου.

Παράλληλα, τα παιδιά επικοινωνούν με την εθελοντική ομάδα δημιουργικής απασχόλησης της Αγκαλιάς και ανταλλάσσουν ιδέες και έργα χειροτεχνιών. Με αυτό τον τρόπο απασχολούνται δημιουργικά και συνδέονται με έθιμα σημαντικών ημερών, όπως ο εορτασμός της μητέρας την ημέρα της Υπαπαντής. Ακόμη, τα παιδιά παρακολουθούν μικρού μήκους βίντεο που αναφέρονται στη ζωή ηρώων της επανάστασης του ΄21, συνδεόμενα έτσι με την ιστορία του τόπου.

Ακόμη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε και για τις εγκύους ωφελούμενες με την μεταφορά των σεμιναρίων προετοιμασίας γονεϊκότητας στον ψηφιακό κόσμο.

Ταυτόχρονα, ενημερώνονται και προετοιμάζονται για το θηλασμό με αντίστοιχες συναντήσεις (ομαδικές και ατομικές) με την εθελόντρια σύμβουλο θηλασμού της Αγκαλιάς. 

Πολύ σύντομα η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα φιλοξενεί ειδικούς για ενδιαφέρουσες ομιλίες σύγχρονης επικοινωνίας, αλλά και ασύγχρονο ενημερωτικό υλικό για έγκυες,  μητέρες και παιδιά.

Μέσα στις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η Αγκαλιά συνεχίζει να αγκαλιάζει την οικογένεια και να στέκεται δίπλα στον άνθρωπο που έχει πραγματικά ανάγκη!

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες παρέχονται στο πλαίσιο των Κοινωνικών Προγραμμάτων της Αγκαλιάς "Εγκυμοσύνη & Προστασία Αγέννητου Παιδιού" και "Μεγαλώνουμε Αγκαλιά".